t





onsdag 16. januar 2013

Hjemmelaget frokostblanding






 God morgen!
Det er januar og måneden for å spise sunt. Eller i hvertfall prøve.
I dag kommer en deilig oppskrift på hjemmelaget frokostblanding.   
Oppskriften er inspirert av en oppskrift som jeg fant inne hos Trines matblogg for en tid tilbake. Det fine med å lage frokostblandingen selv er at du selv har full kontroll på sukkermengden, også får du den akkurat slik du vil med sunne og gode ingredienser.





  Oppskrift:

   250 gr havregryn
 100 gr valnøtter
100 gr mandler
      100 gr hasselnøtter
          2 ts brunt sukker
     2 dl eplejuice
    2 ss honning
 2 ss smør  
          Litt maldon salt 
                   150 gr tørket frukt eller bær

Rør sammen alt det tørre bortsett fra sukker og tørket frukt/bær. 
Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Hell blandingen over på bakepapir og stekebrett og fordel den jevnt utover. 
 Stekes på ca 140 grader Ca 50 minutter. Rør i blandingen innimellom
La blandingen avkjøles, tilsett tørket frukt og bær Serveres med melk, yoghur, kesam eller det du foretrekker som tilbehør, og gjerne sammen med friske bær, fruktbiter eller rosiner.  Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned.






Oppskriftskilde: Trines Matblogg

 Oppbevaringsglass fra Weck
Glass fra Holmegaard
Kniv fra Mac 
Fjøl fra Villa



  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar