t





fredag 8. februar 2013

Hjerteboller



 
 
 
 
Hei alle sammen!
 
 
På søndag er det både Morsdag og Fastelavn,
så i dag kommer en herlig oppskrift på hjerteboller:
 
 
Oppskrift:
 
5 dl melk
50 gr gjær
150 gr sukker
900-1000 g hvetemel
2 ts malt kardemomme 
150 gr smør
1 egg
 
 

 Varm melken til ca. 37 grader og ha i gjær samt smeltet smør– bland godt. 
Bland alle ingrediensene sammen.
Heves i ca .45 min
 
Kjevl ut deigen (ikke for flat) og stikk
ut hjerter med en pepperkakeform

 Etter heves i ca. 30 min.
Pensles med egg og stekes på 225 grader i ca. 10 min.
 
 
Serveres med krem og friske bær.
Et tips er å blande litt malte mandler inn i kremen samt ha litt vaniljekrem i bunnen.
Ha et lite melisdryss over bollene tilslutt.
Mmmmmm...
 
 
 

 
 
 
 
God helg!
 
Hilsen
Lotta/Rafens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1 kommentar:

  1. De bollene var lekre!! Skal tradisjonen tro bake boller på søndag, men mine blir nok kjedelig runde :)

    SvarSlett