t

onsdag 29. mai 2013

Lag din egen is eller sorbet

 
 
 
 
 
 
 
Hei!
 
Nå har vi fått inn fantastiske Nemox iskremmaskiner i butikkene våre og i nettbutikken.
Fra 27. mai til 27. juli får du med en stor pakke mix-kit til å lage deilig is og sorbet på kjøpet.
 
 
Maskinene kommer i to modeller – en liten og en stor. Begge lager opptil ca. 1,5L is på 20-30 minutter. Det følger med oppskrifter i esken, og husk at maskinene også kan brukes til å lage frozen yoghurt, graniteer og sorbet.

Vanity (den lille) har beholder/bolle i rustfritt stål som må være i fryser 18-24 timer før
bruk. Med denne modellen er de viktig at iskremblandingen er kald før man har den oppi maskinen, så den bør stå i kjøleskapet en stund før bruk. Lag isen med en gang bollen kommer ut av fryseren, for dersom den blir stående ute vil den ikke lenger være kald nok til å fryse isen ferdig. Denne modellen kan lage en 1,5L porsjon med is av gangen – etter bruk må bollen fryses i 18-24 timer igjen.

Arte (den store)  har innebygget kjølekompressor og trenger derfor ikke ha noen deler i
fryser før bruk, og den er klar til bruk etter ca. 5 minutter. Man kan enten lage is rett i is kammeret i maskinen eller i en egen separat isbolle som kan tas ut av maskinen etter bruk. Dersom man lager rett i maskinen bør man være oppmerksom på at dette krever grundig rengjøring og desinfisering, f.eks. ved å tørke over med eddik. Dersom man lager isen i den separate isbollen, må man ha en liten mengde alkohol oppi is kammeret (altså mellom maskinen og isbollen) for å lede kulden. Det følger med en egen måleskje til dette, og det er ikke snakk om spesielt mye (omtrent en kork). Denne modellen kan lage is i flere omganger, fordi kjølekompressoren holder is kammeret kaldt nok til frysing så lenge den står på.
 
 
Imponer venner og familie med hjemmelaget is i sommer!
 
Hilsen
Lotta
 

 
 
 
 
Tekst: Ingeborg E/ Lotta D
 

 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar