t





tirsdag 18. juni 2013

Sommerlige lime og mynte cupcakes



IMG_1856 
 
 
Sommeren har begynt å melde sin ankomst her i Oslo og den bringer med seg alle så utrolig mange herlige farger og dufter. Jeg kjenner med en gang behovet for friske smaker og lime, sitron, jordbær og mynte er mine absolutte favoritter. Spesielt lime. Gjerne kombinert med mynte. Og rom. Mojito må være det beste som finnes på en varm sommer kveld, ikke sant?? Disse cupcakene inneholder alle tre. Kan det bli bedre? Ja, for i tillegg til alt dette er de latterlig saftige, og holder seg slik i hvertfall tre dager (muligens lengre, men etter 3 dager var alle spist opp....)
Ettersom jeg ikke hadde så mye mynte tilgjengelig ble det mest limesmak hos meg, men neste gang skal jeg definitivt prøve å ha mer mynte enn lime og kanskje ha brunt sukker istedenfor hvitt. Mulighetene er mange :)



IMG_1765
 
Lime og mynte cupcakes (oppskrift herfra, men han endret den litt)
240g mel
280g sukker
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
80g smør (romstemperert)
Limezest fra to lime
Mynte
2 egg (romstemperert)
2,4 dl helmelk (romstemperert)
1 ts vaniljeekstrakt


Sety ovnen på 175 celcius (165 varmluft)/350 fahrenheit
IMG_1776IMG_1777
Ha mel, sukker, bakepulver, salt, smør, limezest og revet mynte i en bolle.


IMG_1778IMG_1794
Bland til det får en sandaktig konsistens.


IMG_1792IMG_1793
Ha egg, melk og vaniljeekstrakt i en bolle og visp godt sammen.

IMG_1795IMG_1798
Sett mikseren på lav hastighet og hell den våte blandingen sakte i bollen med de tørre ingrediensene.


IMG_1799
 
Bland godt og husk å skrape ned kantene til alt er godt blandet.


 Fyll cupcakeformene og stek ca 10-15 min. Lag frostingen mens cupcakene avkjøles.

IMG_1768
Lime og rom frosting
300g melis
85g smør (romstemperert)
4 ss helmelk (romstemperert)
4 ts rom (romstemperert)
Limezest fra en lime
1/4 ts salt
 

IMG_1800IMG_1803
IMG_1805
 

 Ha alle ingrdiensene i en bolle og miks til alt er godt blandet. Da vil frostingen se ut som på bilde nr 2. Vil du ha en fastere frostingen som du kan dekorere mer med er det bare å ha i mer melis. Men denne frostingen er veldig god slik den er, så jeg ville anbefalt å bare la den være.
 
 
 
IMG_1837

 Man kan servere de helt enkle, med litt limezest på toppen eller...
 
IMG_1850
... så kan man kle dem opp til fest!


 Happy baking!
 
 
Hilsen Citona/ Rafens Grensen
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Mmm, disse hørte fantastisk friske og freshe ut:)) Skulle gjerne har smakt på de ja ♥
    Fine var de og:)

    SvarSlett