t

fredag 12. juli 2013

Min favoritt på kjøkkenet + Oppskrift på Lemon Curd


 
 
 
Hei!
 
To ganger i måneden fremover kommer en ny spalte hos oss: "Min favoritt på kjøkkenet" hvor vi som jobber i Rafens forteller om våre favorittprodukter. Med andre ord kjøkkenprodukter vi/du ikke kan leve uten og rett og slett bare MÅ ha i kjøkkenskuffen ;) 
 
Jeg har besøkt Jenny, vår butikkleder på Grûnerløkka og spurte henne hva hennes absolutt favoritt verktøy på kjøkkenet er. Hun var raskt til å finne frem Microplane sitt zesterjern til bla. sitrus, ingefær og parmesan. Prisen er 199,- og du finner det i våre butikker og i nettbutikken her. Jenny bruker zesterjenet bla. til sin "Famous Lemon Curd", og litt lenger ned på siden deler hun oppskriften med oss.
Opprinnelig laget Microplane verktøy til bearbeiding av tre. I 1994 skulle en canadisk husmor lage appelsinkake, og ble så frustrert over det gamle rivjernet sitt, at hun lånte et av mannens treverktøy. Oppdagelsen over det fine appelsinzestet la fundamentet til suksessen over Microplanes kjøkkenverktøy. Det er prosessen i produksjonen, som holder Microplanes rivjern skarpe i årevis.

 
Lemon Curd
60g maizena mel
170g sukker
3 dl vann
60g meierismør
3 store eggeplommer
Saften av 3 sitroner
Zest av 1 sitron


 
Kok forsiktig opp maizena, sitronsaft og vann. Rør hele tiden. Skru ned varmen og la det småkoke til blandingen klarner i fargen og tykner. Det tar ca 5 minutter. Smør og eggeplommer tilsettes. Rør kraftig for å unngå klumper. Blandingen skal bli ganske tykk.
Om du er uheldig og får klumper, sil blandingen før du har den i en skål. Avkjøl i kjøleskap.
Tips: For å unngå snerk. Legg plastfolien på overflaten til blandingen.  Eggehviten som blir til overs er det forresten supert å lage marengs av!
 
 
Ps. Det fine kjøkkenhåndkle er fra Bungalow og du finner det i våre butikker og i nettbutikken her (79,-)
 
 
 

Lemon Curd smaker spesielt godt i sammenheng med scones, toast, iskrem, kokoskake, pai, pavlova og crepes.
 
 
 
 
God helg!
 
 
 
 
 
 
 


1 kommentar: