t





tirsdag 10. september 2013

Min favoritt på kjøkkenet + Oppskrift på eltefritt brød

 
 
 
Hei!
 

Dagens innlegg:
"Min favoritt på kjøkkenet"- Hvor vi som jobber i Rafens forteller om våre favorittprodukter. Med andre ord kjøkkenprodukter vi/du ikke kan leve uten og rett og slett bare MÅ ha på kjøkkenet ;) 
 
 
 
 
 
Citona jobber på Rafens i Grensen og er veldig flink til å bake! Under deler hun oppskrift på eltefritt brød. Dere husker kanskje den fine flagg-kaken fra 17.mai? (Link)
Hennes favoritt er Le Creuset støpejernsgryte. Fargen på gryta heter Caribbean og du finner den her
 
Med en støpejernsgryte fra Le Creuset sikrer du deg et produkt med en lang historie og en høy kvalitet. Støpejernsgrytene er flotte både på kjøkkenet og på bordet. Støpejern er kjent som et av de beste materialene til matlaging, da varmen fordeles jevnt og ensartet.
Hver enkelt støpejernsgryte er unik og passerer gjennom 30 par hender før de forlater fabrikken i Frankrike. Støpejernsgrytene kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon. Grytene kan også settes i ovnen og på grillen. Støpejernsgryten holder seg varm lenge etter at platen er slått av, så du kan lett spare på strømmen og slå av komfyren i god tid.
Støpejernsgrytene finnes i mange flotte farger, så du kan finne den som passer til akkurat ditt kjøkken og innredning. Livsgaranti!
         
 
 
 

 
 
Verdens enkleste eltefrie brød
Kilde: Rode.net
 
 
 
Ingredienser:

½ ts gjær
7 dl mel
1-2 ts salt
3,5 dl vann

(evt. Andre smaker som rosmarin, nøtter osv.)


Bland mel, salt, gjær godt  i en bolle og tilsett så lunkent vann. Rør lett
sammen med en sleiv og sett plast over bollen. Obs. deigen skal være veldig
klissete!
La deigen stå på et lunt sted i 12-18 timer. Det passer derfor fint å
tilberede deigen på kvelden og la den stå over natten.
Når timene har gått setter du ovnen på 230 grader og tar frem
støpejernsgryten din. Når ovnen er varm setter du gryten inn (uten deigen)
og lar den stå der og bli varm og god i ca en ½ time.

Deretter tar du den ut av ovnen (pass på hendene dine!) og bare heller
deigen over i gryten og setter den inn i ovnen igjen. Der skal den stå en
halvtime med lokk og deretter ett kvarter uten lokk for å bli gylden og fin.
 


Og så er det bare og mumse det i seg! Godt med en deilig høstsuppe, eller

til søndagsbrunsjen med familien:)


 
 
Bon appétit!
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar