t

onsdag 19. mars 2014

Vulkanus knivsliper


Hei!

Har du hørt om vår flotte knivsliper fra Vulkanus? Den er nemlig helt selvsagt på et hvert kjøkken med gode kniver!

De fleste av oss har jo vært borti sløve kniver, og vet hvor mye enklere det er å gjøre kjøkkenjobben med en ny og skarp kniv. Med Vulkanussliperen kan du ta vare på følelsen av en helt ny kniv i mange, mange år! Med en vanlig «knivsliper» (som gjerne er skjerpestålet med treskaft som de fleste har vært borti, men også keramiske skjerpestaver eller diamantskjerpere) vil man bare kunne opprettholde en allerede skarp knivsegg, og dette krever at man bruker skjerpestålet jevnlig og riktig helt fra kniven er ny. Men med Vulkanussliperen kan man faktisk både skjerpe og slipe!
 
 

Formen er nøkkelen til Vulkanussliperens unike egenskaper: den er nemlig laget slik at man kan skjerpe og slipe alle kniver med ett og samme verktøy. De to sorte «slipebeina» er bevegelige og vil selv tilpasse riktig vinkel til kniven. Ved å holde kniven på forskjellige måter, kan man både holde eggen på de nye knivene dine fine og skarpe, og også gi de gamle og sløve knivene et nytt liv! Vulkanussliperen kan brukes på nær sagt alle kniver, også brødkniver og andre kniver med tagger i eggen. Det er allikevel viktig å sjekke at eggen er hel og uten hakk – dersom eggen har hakk, bør den settes opp på nytt av en profesjonell knivsliper.

Man starter alltid med å ha knivsliperen på et stødig underlag, og holder den med én hånd med siden med de to «beina» mot seg. Dersom kniven er sløv og skal slipes, holder man den med spissen ned og drar kniven mot seg (pass på fingrene!). Dette vil gi en virkelig god slipeeffekt på eggen, og det kan bli liggende igjen spon på bunnplaten av sliperen. Om kniven bare er litt sløv eller eggen skal holdes skarp, holder man kniven med spissen opp og drar mot seg. Da vil det ikke bli spon.

Dersom kniven har en taggete egg, for eksempel en brødkniv, holder man spissen opp eller ned ettersom hvor sløv kniven er. I tillegg holder man den siden av kniven som ikke har oppslipt egg (taggene er som regel kun på den ene siden av kniven) inntil «slipebeinet». Med dette sørger man for at kniven kun slipes på riktig side, og eggen holdes sylskarp uten å ødelegge taggene.

Dette gjør at Vulkanussliperen kanskje er den aller enkleste i bruk på markedet! De bevegelige «slipebeina» sørger for at man får sylskarpe kniver uten å måtte tenke på eggen, og uten å risikere varmgang eller skade. Hold bare kniven med spissen ned (gjør eggen skarp) eller opp (hold eggen skarp) og dra til - det er umulig å skade kniven. Og når du er ferdig og har blanke og fine kniver igjen, er det bare å putte Vulkanussliperen i oppvaskmaskinen - blir det bedre? J


Se selv hvor enkelt det er! https://www.youtube.com/watch?v=agdhmQnNEmY
Vårt sortiment finner du her: https://rafens.no/leverandoerer/vulkanus
 
Takk til Ingeborg som jobber på Kolbotn!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar