t





torsdag 17. januar 2013

Fristende Vannbakkels






Hei alle sammen!
Lyst til å lage noe godt til helgen? Da anbefaler jeg vannbakkels som er supergodt og veldig enkelt å lage. Det eneste du må huske på er å ikke åpne ovnen underveis i stekeprosessen, og heller steke vannbakkelsene to minutter for mye enn to minutter for lite.


Oppskrift:
 Ca 12 stk

 2,5 dl vann
125 gr smør
125 gr hvetemel
3-4 stk egg 
En klype salt
 
* Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen med en visp. 
* Hell den varme massen over i en kjøkkenmaskin og kjør massen med en flatvisp. Mens du gjør dette tilsett ett og ett egg. Er eggene store anbefaler jeg å se an deigen. Deigen skal være glatt og så tykk at den holder formen. (Du kan også røre inn eggene med en visp)
* Sprøyt ut vannbakkels på bakepapir. Jeg brukte wilton engangsposer med tip 1M og laget små rosetter. Du kan også bare bruke en teskje. Stekes på ca 200 grader i 20-25 minutter.

* Avkjøl på rist og fyll med det du måtte ønske. Her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg har fylt mine med pisket kremfløte og deilige bær toppet med et lite melisdryss. 







Tallerken fra Höganäs
Kakegaffel fra Rice
Engangsposer og tip fra Cacas


2 kommentarer:

  1. Mmm, her skal det jo bli farlig og følge med:))
    Flott blogg Lotta, flinke du ♥

    SvarSlett