t





fredag 27. september 2013

Lettvint MINICRUMBLE

 
 
 
Hei!
 
Fredag & helg! Får du gjester i helgen eller bare har lyst til å kose deg litt ekstra?
I dag kommer en kjempegod oppskrift fra Ingeborg på Rafens Kolbotn som bare må prøves:
 
 
 


 
 
Lettvint minicrumble

Ingredienser:
Epler, gjerne litt syrlige, f.eks. summerred eller gravenstein - beregn 1 eple per ramekin/porsjon
Bixit - ca. 1 kjeks per porsjon
Kanel
Sukker etter smak (f.eks. brunt strøsukker eller ekte vaniljesukker)
 
 
Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene og kutt i terninger, da blir det ikke så mye luft mellom bitene i ramekinen. Ha eplebitene i en bolle, og strø over godt med kanel, og ca. en liten teskje sukker per eple. Hvis man vil ha en syrligere crumble, kan man redusere sukkermengden, eller kutte det helt ut. Rør godt rundt, slik at eplebitene dekkes med sukker og kanel, og ha dem over i ramekinene. De kan fylles ganske godt opp, for eplebitene vil falle litt sammen i ovnen. Smuldre opp en bixitkjeks mellom fingrene til hver ramekin, og strø over som smuldrelokk. Settes i ovnen i 10 minutter, og kan med fordel få hvile ett minutt eller to ute av ovnen før servering.
 
 
 
 
 
 
GOD HELG!
 
 
 
 
 
 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar