t

mandag 20. januar 2014

Farging av ulltøy med Wilton konditorfarger

 
 
Hei!
Visste du at man kan farge ulltøy med icing fargene fra Wilton/Cacas?
Det er lett som bare det. Oppskriften får du her:1. Rene klær er en forutsetning for ett bra fargeresultat.
 
2. Forbered en ovnsfast dyp form eller gryte med edikkblanding (eddik er viktig for at ull skal absorbere fargen). På 3 L vann trenger du 3 korker husholdningseddik.
 
3. Forbered fargen ved å velge en Wilton konditorfarge, og ha gjerne på plastikkhansker under denne jobben (fargen er svært fargesterk). Ha to kopper varmt vann i en bolle og tilsett en liten mengde konditorfarge, og bland til fargen er helt løst opp. Miks vann og farge til du har fått din ønskede fargestyrke.
 
4. Hell fargeblandingen i gryten med ull og eddikvann. Rør forsiktig slik at du får en jevn farge, men ikke så mye at du tover ullen. La stå i ovnen på 120 grader i 30 min - 1 time, eller til du kan se at ullen absorberer fargen og vannet blir klart. Virker det ikke så sku opp temperaturen noe, og la stå i nye 30 min.
 
5. Ta gryten ut av ovnen (eller av platen, dersom du brukte koketoppen), og la den bli avkjølt før du tar ut det fargede tøyet.
 
6. Når det er avkjølt heller du tøyet opp i en annen bolle for skylling. Rens med kaldt vann til vannet som renner gjennom ulltøyet er klart. Press ut vannet med et håndkle og la tørke.
 
 
Vi har et stort utvalg av icing colors fra Wilton. De finner du her.
Pris 59,- stk.
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar