t

onsdag 30. april 2014

Mummi sommerkrus, historien

Hei,
 
 
Nå har sommerens Mummikrus kommet, det er et sikkert vårtegn!
Under kan du lese historien bak motivet.
Dette må jeg ha!
 
 
Mummifamilien er ute på seiltur. På reisen trues de av stormer, varmt vær, pirater og en selvsentrert Poet som har gjemt seg i båten. En kveld klatrer en gjeng med Niblings om bord i båten, og de spiser alt de kommer over.  De viser stor apetitt for Poetens vers. Tilslutt klarer de å kvitte seg med både Niblings og Poeten; som bare Snorkfrøken vil savne. En liten Nibling blir allikevel igjen i båten, og den spiser hva som helst, lær er en klar favoritt. Selv Mummimamma sin bag er i fare!
 
Når Mummifamilien møter et priatskip, stuper Nibling ut i havet og gnager et hull i bauen.  Båten synker og siden Mummifamilien synes synd på piratene, redder de dem om bord i sin egen båt. De lar piratene velge hvilken vei de skal seile og lar dem ta over kabinen sin.  Selv må  Mummifamilien sove i telt på dekk.  De frykter for sine liv og bestemmer seg tilslutt for å flykte….
 
Om natten klatrer de over i livbåten og seiler hjemover. Samtidig som kaffe, epler og Niblings lærsko har tatt slutt, skimter de land gjennomkikkerten – det er Mummidalen!
 
Nå nærmer sommeren seg:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar