Hei alle sammen!
Jeg kom over en herlig oppskrift på Viltgryte hos den fantastiske matbloggen
Med tillatelse fra Siv har vi vært så heldige å få låne både bilder og oppskrift.
Denne viltgryta må jo være perfekt til påsken! Og dere.. Sjekk ut den fantastiske Le Creuset gryta da.
Den og flere produkter fra Le Creuset får dere selvsagt kjøpt hos oss.
Viltgryte med reinskav:
Sånn omtrent nok til 3 personer (eller til 2 storspiste voksne)
ca 400 gr reinskav
sjampinjong, smak og behag, liker du soppen tar du mye,
liker du den ikke fullt så godt tar du mindre.
2-3 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
1 laurbærblad
fersk timian
4-5 knuste einebær
2-3 dl fløte
2-3 ss seterrømme
noen skiver brunost
en skvett (ca 1 ss) Worcestershiresaus
2-3 ss viltfond, eller 1 buljongterning (ikke utblandet i vann)
1 ss ripsgelè
smør til steking
salt og pepper
Etterstek gjerne panna med bitte litt vann mellom hver omgang kjøtt, (ikke ha i for mye vann, personlig misliker jeg sterkt vann i viltgryter, her er det fløte og rømme som gjelder) for å få med alle de gode smakene fra kjøtt og krydder, og hell dette over i gryta sammen med kjøttet.
Når alt kjøttet er stekt, stekes sjampinjong og has oppi gryta sammen med kjøttet.
Hell fløte over kjøttet og sjampinjongen i gryta og la det få et oppkok før du blander inn noen gode spiseskjeer med rømme. La smågryta putre 10 minutters, tilsett så laurbærblad før du smaksetter med Worcestershiresaus,ripsgelè, brunost, viltfond, salt og pepper. La gryta få stå og putre på svak varme en stund slik at alle de gode smakene får satt seg.
Server gryta sammen med en god hjemmelaget potetstappe og kokt rosenkål. Kok gjerne potetene sammen med noen skrelte fedd hvitløk og sellerirot, mos dette sammen med smør og fløte.
Besøk "Siv baker og steiker" her
Hei!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Christina
http://www.alleoppskrifter.no/