Hei!
To ganger i måneden fremover kommer en ny spalte hos oss: "Min favoritt på kjøkkenet" hvor vi som jobber i Rafens forteller om våre favorittprodukter. Med andre ord kjøkkenprodukter vi/du ikke kan leve uten og rett og slett bare MÅ ha i kjøkkenskuffen ;)
Opprinnelig laget Microplane verktøy til bearbeiding av tre. I 1994 skulle en canadisk husmor lage appelsinkake, og ble
så frustrert over det gamle rivjernet sitt, at hun lånte et av mannens
treverktøy. Oppdagelsen over det fine appelsinzestet la fundamentet til
suksessen over Microplanes kjøkkenverktøy. Det er prosessen i produksjonen, som holder Microplanes
rivjern skarpe i årevis.
Lemon Curd
60g maizena mel
170g sukker
3 dl vann
60g meierismør
3 store eggeplommer
Saften av 3 sitroner
Zest av 1 sitron
Kok forsiktig opp maizena, sitronsaft og vann. Rør hele
tiden. Skru ned varmen og la det småkoke til blandingen klarner i
fargen og tykner. Det tar ca 5 minutter. Smør og eggeplommer tilsettes. Rør kraftig for å unngå
klumper. Blandingen skal bli ganske tykk.
Om du er uheldig og får klumper, sil blandingen før du har
den i en skål. Avkjøl i kjøleskap.
Tips: For å unngå snerk. Legg plastfolien på overflaten til
blandingen. Eggehviten som blir til overs er det forresten supert å lage marengs av!
Ps. Det fine kjøkkenhåndkle er fra Bungalow og du finner det i våre butikker og i nettbutikken her (79,-)
Lemon Curd smaker spesielt godt i sammenheng med scones, toast, iskrem, kokoskake, pai, pavlova og crepes.
God helg!
Hei, Dette ser jo himmelsk godt ut!
SvarSlett