t

lørdag 7. februar 2015

Frokost til morsdag

I morgen er det morsdag og hva er vel bedre enn å overraske mor med frokost på senga?


Bananpannekaker og arme riddere er to av mine frokostfavoritter. De smaker godt, metter og er kjappe å lage. Perfekt når man må rekke å lage maten før mor står opp. Ta gjerne med barna på kjøkkenet også, dette er enkelt å lage.
Bananpannekaker
1 banan per person
Ca 1,5 dl havegryn per banan
Smør til steking
Syltetøy eller annet til å ha på

Begynn med å sette på stekepannen og ha i smøret. La den varme seg opp mens du lager deigen. Mos  så bananen til en ganske bløt masse. Ha deretter i litt og litt havregryn til du har en fast deig du kan forme til små kaker. Ha de små "kakene" i stekepannen og trykk de litt flate. Stek til de er gylne på begge sider og server med en gang, gjerne med syltetøy eller brunost som topping. Dette er en sunn, god og veldig mettende frokost som gir en god start på dagen.

Arme riddere
Brød
1 egg per person
Litt melk
Kanel
Smør til steking
Lønnesirup

Denne frokosten er perfekt å lage når brødet har begynt å bli tørt. Sett på stekepannen og ha i en klatt med smør. Mens den blir varm blander du egg, en skvett med melk og litt kanel. Pass på at du ikke har i for mye melk, ca 1 ss per egg er mer enn nok. Pisk godt. Ha en brødskive i eggeblandingen og la den trekke det godt til seg før du legger den i den varme stekepannen. Stek til den er gylden på begge sider. Serveres med masse lønnesirup eller blåbærsyltetøy.

God helg!

Citona

2 kommentarer:

  1. Hei, jeg ville bare skrive en kommentar å takke for flotte innlegg og stemningsbilder på bloggen :) Lurer i samme slengen på om vi kan vente oss noen flere mummi kopp-give aways i fremtiden? o-:) Ha en fin dag! Tone

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Flere give aways kommer, men jeg kan ikke røpe hva akkurat nå, så det er bare å følge med!

      Slett