t





fredag 27. mars 2015




Retromat i påsken?
Fondue er en gammel klassiker som passer perfekt til påskekos.
Oppskrift på sveitsisk ostefondue:

1 hvitløksfedd
4 dl hvitvin (tørr med mye frukt og syre)
1 ts sitronsaft
600 g revet ost (f.eks vellagret Appenzeller, Gruyere og Emmenthaler)
2 ss Kirsch (fruktbrennvin, kan droppes)
2 ts maisennamel
en klype revet muskat
nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Gni fonduegryten inn med et hvitløksfedd delt i to. Tilsett vin og sitronsaft, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og tilsett osten litt etter litt. Rør hele tiden med en tresleiv. Rør Kirsch med maisenna, muskat og pepper og bland inn i ostemassen. Server med brødterninger, pærebåter, sjampinjong, små syltede agurker, druer og gjerne litt spekeskinke, som dyppes i den smeltede ostemassen

Le Creuset fondue "Gourmand" er et anvendelig fonduesett som kan brukes til alle typer fondue, ost, vin, buljong, sjokolade eller olje. Fonduesettet består av en fonduegryte på 1,6 l med stativ til brenneren, brennpasta, seks fonduegafler samt en oppskriftsmappe. Med sin evne til å lede og fordele varmen jevnt og holde på varmen, er støpejern et ideelt materiale for fonduegryter. Gryten kan også brukes alene som en vanlig gryte. Støpejernsprodukter fra Le Creuset kan brukes på alle varmekilder, også induksjon. Tåler også fryser og oppvaskmaskin.
Pris: 1649.-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar