Hei,
Da er vi så heldige at Citona i Grensen har hatt bakedag igjen, denne ser kjempegod ut!
Tusen takk Citona!
Kake:
2,4 dl Guinness
230 g usaltet smør
1,8 dl kakao (helst 100%)
270 g mel
420 g sukker
1 1/2ts natron
3/4 ts salt
2 store egg
150 g rømme
Glasur:
170 g mørk sjokolade
6 ss følte
2 ss (eller mer) sterk kaffe
Forvarm ovnen til 165 grader på varmluft. Smør springformen. Jeg brukte en 24 cm springform, men neste gang skal jeg prøve meg på en slik "puddingform" som Smitten Kitchen brukte.
Kok opp ølen og smøret, ta det av platen og bland med kakaoen. Rør til en glatt røre og la det avkjøles.
Bland alle de gjenværende tørre ingrediensene og sett til side.
Bruk kjøkkenmaskinen din til å blande egg og rømme. Ha deretter i den avkjølet sjokoladeblandingen og miks til det er godt blandet. Vend så inn det tørre forsiktig.
Ha det i din smurte springform og stek i ovnen i ca 45-50 min. Steketiden vil variere veldig ettersom hvilken form man bruker, så pass på. Den er ferdig når en prøvenål kommer ut med kun noen eller ingen smuler på (sjokoladekake kan godt ha noen smuler på prøvenålen ettersom det smaker godt når det ikke er 100% gjennomstekt og det verste som finnes er tørr sjokoladekake).
Mens kaken avkjøles lager du glasuren ved å varme kaffe, sjokolade og fløte over et vannbad. Når sjokoladen har smeltet helt rør godt sammen og hell over kaken.
Resultatet er en utolig saftig sjokoladekake med små hint av Guinness. Smaker best samme dag som den er bakt. Oppskrift fra Smitten Kitchen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar