Hei,
Jeg har fått tak i noen bilder fra produksjonen av våre Mac kniver slik den foregår den dag i dag. Det er så fint å se hvordan dette virkelig er ekte håndtverk så dette måtte jeg dele med dere.
MAC-knivens overlegne høye kvalitet kommer fra en blanding av det beste fra japansk-og vestens tradisjoner innenfor knivproduksjon. Hver MAC-kniv er håndslipt av profesjonelle smeder fra det berømte SEKI-området, som er Japans sverdsentrum. SEKI er kjent for mer enn 700 års tradisjon med
knivproduksjon.
Stålet som er brukt i MAC-knivene er rustfritt med høyt innhold av kullstoff, legert med krom, molybden og vanadium. Denne sammensetningen fører til et stål som er like hardt som de beste håndsmidde japanske kniver, men MAC-kniven er rustfri og derfor lettere å vedlikeholde. Legeringen med høyt innhold av kullstoff muliggjør herding til maksimal hardhet 61 Rockwell C. Hardheten på MAC-knivene ligger mellom 57 og 61 Rockwell C. Med denne legeringen kan MAC-kniven brukes over lang tid uten å forringe sin ekstreme skarphet.
Mac knivens skaft er fremstil av bjørk, skåret i skiver og laminert med epoxy lim under høyt trykk. Valget av treslag og skaftets polering gjør at det er svært motstandsdyktig mot fett, vann og oppvaskmidler. Skaftet er spesialutformet
for profesjonell bruk.
Jeg har hatt mine Mac-kniver i mange år og jeg blir fortsatt like fornøyd hver gang jeg bruker dem.
En god kniv øker matlagingsgleden!
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar