t

onsdag 29. oktober 2014

Enkle halloween cupcakes

halloweencupcakes-21

Ute i siste liten med halloween baksten? Da er disse cupcakene perfekte for deg. Det er bare å lage din favoritt cupcake oppskrift og en porsjon helt vanlig smørkrem og komme i gang!

Jeg brukte denne oppskriften til cupcakene og tilsatte masse lilla konditorfarge for å få de mørkere. De er saftige nok til at du kan lage de dagen i forveien og er faktisk så enkle å lage at du ikke trenger noe mer enn en bolle, en vekt og en visp! Sånt kan man jo sette pris på i en travel hverdag. Smørkremen er bare en helt enkel en slik som denne. Bare husk å piske smøret lenge, gjerne 5-10 minutter, før du tilsetter resten. Da vil den smake bedre, bli finere i fargen og enklere å jobbe med.

halloweencupcakes-2

Du trenger:
Cupcakes
Smørkrem
Kremposer
Tip 1A
Tip 12
Liten palettkniv
Sort geletube
Tannpirkere
Konditorfarger (rosa, lille, oransje)

Spindelvev:

halloweencupcakes-7 halloweencupcakes-8
halloweencupcakes-9 halloweencupcakes-10

Ha oransje smørkem på cupcaken din og smør utover med palettkniven.

Et godt tips når man bruker palettkniv er å ha et glass med varmt vann og litt kjøkkenpapir lett tilgjengelig. Varm kniven et par sekunder i vannet, tørk av og så er du klar. Når stålet er varmt slipper kremen lettere og du får en glatt overflate.

Når kremen er fordelt jevnt utover tar du frem tuben med sort icing og lager tre sirkler, slik som på bildet over. Deretter tar du en tannpirker, plasserer den i midten på cupcaken og drar nedover i en rett linje. Gjenta 5-6 ganger.

Hjerne:

halloweencupcakes-4 halloweencupcakes-5

Bland smørkremen med pittelitt rosa og en del oransje konditorfarge. Ha litt krem på toppen og fordel utover i et tynt lag. Ha deretter tip 12 i en krempose og fyll med krem. Begynn med å lage streken i midten og så "ormene" på siden.

Hodeskalle:

halloweencupcakes-13 halloweencupcakes-14

Ha hvit smørkrem på cupcaken og tegn på hodeskallen med den sorte geletuben.

Spøkelse:

halloweencupcakes-15 halloweencupcakes-16

Ha tip 1A i en krempose og fyll med hvit smørkrem. Begynn på utsiden og beveg deg innover i en sirkel og fortsett oppover, litt som man gjør med softis. Lag øyne og munn med den sorte geletuben.

halloweencupcakes-22

Ta-da! Enklere blir det ikke.

Happy Halloween!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar